Konya Merkez Kampüsü

Paylaş
Konya Merkez Kampüsünün ve tüm kampüslerin yapı taşı olan Konya Şeker fabrikasının 1954 de faaliyete geçmesi ile başlayan üretim sürecinde bugün Konya Merkez Kampüsü'ndeki şeker üretimi, Çumra Şeker Fabrikası ile birlikte Türkiye’nin şeker ihtiyacının %22'sini karşılamaktadır.

Şekerin hammaddesi olan şekerpancarının ve münavebeli bitkilerin en sağlıklı ve verimli şekilde üretilmesi için uydu destekli tarım projesi Konya Merkez Kampüs bünyesinde yürütülmektedir. Bu proje ile hinterland sahasındaki tüm tarlalardan toprak numunesi alınarak, toprak analizleri yapılmaktadır  ve sonuçları üreticiye çiftçi portalı olan www.tarkop.com web sayfasında anlık olarak sunulmaktadır.

Tarım teknolojisinde de Türkiye’nin üreten gücü olmayı hedefleyen Konya Şeker, Konya Merkez kampüsünde Gıda ve Tarım Üniversitesi'ni kurmuştur .Konya Şeker himayesinde kurulan Gıda ve Tarım Üniversitesi, sektörde Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşımaktadır. 2016/2017 eğitim öğretim yılı Güz Yarıyılı’nda Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Genetik ve Yaşam Bilimleri programında Bitkisel Üretim ve Teknolojileri ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Lisans programlarına toplam 20 öğrenci, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Programında Biyomühendislik, Gıda Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Lisans programlarına toplam 30 öğrenci, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi İktisadi ve İdari programında yer alan Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik ile Ekonomi Lisans programlarına toplam 20 öğrenci kabul edilmiş olup, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi 2016 yılı ÖSYS sonuçlarına göre öğrenci puanlarında ortalama 25,000 taban puan başarı sıralamasına oturarak alanında Türkiye’de en yüksek puanla öğrenci kabul eden Üniversite konumuna gelmiştir.